Вибираємо інвертор для сонячних батарей

Якщо ви вирішили встановити у своєму будинку сонячні батареї, потрібно подбати про спеціальне обладнання: фотоелектричні модулі, контролери заряду, акумулятори та інвентор. У цій статті поговоримо, як вибрати безперебійник, потрібний для перетворення низьковольтного струму у відповідний до стандарту.

Як це працює?

Інвертори (з латинської – повертати) – це перетворювачі постійного струму у змінний (багатофазний чи однофазний). Генерують напругу, наближену до синусоїди чи цифрового сигналу. Можуть бути окремими пристроями або входити до складу джерел живлення.

Найкращі інвертори для сонячних батарей шукайте в каталозі товарів “Сонцедім”.

Види інверторів для сонячних батарей

Залежно від того, як інвертори співпрацюють з мережами електроенергії, їх поділяють на автономні, мережеві та комбіновані. Радимо прочитати відмінності, щоб зрозуміти, як вибрати інвертор для сонячних батарей.

Автономні

Вони не контактують зі зовнішньою електричною мережею, мають потужність 100-8000 Вт та підключаються безпосередньо до модуля. У свою чергу поділяються на низькочастотні та високочастотні.

  • Низькочастотні інвертори перетворюють напругу за допомогою трансформатора. Їхня ефективність – 80-92%. Синус у цих безперебійниках формується з частотою 50-60 кГц. Їхня перевага у тому, що витримують короткочасні перезавантаження. Окрім того, вони надійні. Проте, якщо порівнювати з високочастотними – характеризуються більшим власним споживанням.
  • Високочастотні інвертори перетворюють напругу за допомогою електроніки. Їхня ефективність – до 98%. Мають менші розміри та вагу, ніж низькочастотні. Але можуть витримати менш потужні перевантаження. Принцип роботи – перетворюють струм від акумулятора у змінний струм частотою 60-150 кГЦ. Існує багато різних моделей, які мають різні форми сигналу на вході.

Мережеві

Функціонують одночасно з центральною системою електропостачання. Виконують роль не тільки перетворювача, а й корегують деякі показники. Наприклад, амплітудні перепади, показники частоти тощо.

Якщо у зовнішній мережі трапляється збій, мережевий інвертор автоматично вимикається. Також може накопичувати енергію у спеціальних батареях.

Комбіновані

Ці інвертори мають характеристики перших двох типів та більшу кількість налаштувань.

Як вибрати інвертор?

Що важливо для вибору:

  • геометрія сигналу;
  • потужність (бажано, щоб номінальна потужність перетворювача була вищою, ніж потужність усіх приладів вдома на 25-30%);
  • можливе навантаження під час одночасного підключення кількох приладів;
  • ККД (оптимально – не нижче 85-90%);
  • кількість інверторів у системі (оптимально, коли один інвертор на кожні 5 кВт).

Додаткові функції, що підкажуть, як вибрати інвертор:

  • оновлення вбудованих програм;
  • датчик, за яким можна спостерігати скачки напруги;
  • функціонування з мережевими перетворювачами;
  • можливість роботи з акумуляторами різних типів;
  • контроль зарядки акумулятора;
  • автоматичне додавання потужності тощо.

Потрібна консультація?

У компанії “Сонцедім” порадять, як правильно вибрати інвертор. Найвищої якості та з гарантією від 1 року.

Щодо моделі – все залежить від Ваших побажань та характеристик системи, які плануєте побудувати. Бажаємо Вам швидких результатів та дякуємо, що обираєте альтернативні джерела енергії. Це Ваш великий крок у збереження навколишнього середовища.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг